Gå til hovedindhold

Vision med mad og vin

Gå til søgning
Forsiden
Om Egelund Slot
Møder og konferencer
Faciliteter
Værelser og forplejning
Kontakt
Links
Egelund Slot Lister
  

Master_top_navigation
  FORSIDEN OM EGELUND SLOT MØDER OG KONFERENCER FACILITETER VÆRELSER OG FORPLEJNING Kontakt / Links

 

 
 
Forsiden > Værelser og forplejning > Vision med mad og vin
Forsiden > Værelser og forplejning > Vision med mad og vin

Mad og drikke

Ærlig mad

Sunde madvaner er en af de vigtigste betingelser for dit helbred, og den kost, du vælger, gør en forskel! De fødevarer, du indtager, fungerer som byggesten og reparationsdele til din krop, og på Egelund Slot har du mulighed for at få smagsfulde byggesten af bedste kvalitet.

På Egelund Slot gør vi vores bedste for, at du som gæst spiser både sundt og godt. Vi er bevidste om, at vi med de etablerede rammer præger vores gæsters valg af mad, drikke og aktiviteter. Derfor har vi ansvar for at skabe sunde muligheder og støtte op om, at vores besøgende kan træffe nogle sunde valg.

Denne ambition har medvirket til, at vi i 2009 havde cand. scient. i Human Ernæring, Katrine Tschentscher Andersen med os i køkkenet i ½ år. Katrine blev ansat for at inspirere til ændringer i mad- og aktivitetstilbud, der skulle gøre det lettere for vores gæster at leve op til de officielle og forskningsbaserede retningslinjer for en sund levevis, samt tydeliggøre dette udadtil. På samme tid gik hun i køkkenet og fik et indblik i det kulinariske aspekt ved kokkehåndværket.

Vores gæster er travle, aktive mennesker, der også skal kunne fungere efter en frokost eller en middag. Vi forsøger af samme grund at skabe balance mellem måltiderne, så det ene måltid ikke ”stjæler” fra det andet, men supplerer hinanden. Både frokost- og middagsretterne er enkle, veltillavede og gennemtænkte.

Et ophold hos os skal også være en sanselig oplevelse i ordets rette betydning. Alt, vi tilbereder og serverer for vores gæster, afstemmes derfor smags-, syns- og duftmæssigt i forhold til det øvrige måltid, så måltidet bliver en samlet oplevelse.

Vores vision er at tilberede mest muligt selv af rene, uspolerede råvarer fortrinsvis fra Danmark. Eksempelvis fremstiller vi selv marmelade, honning og ketchup, og om sommeren sylter vi til brug om vinteren. Vi anvender i videst muligt omfang økologiske produkter – men kun hvis kvaliteten tillader det.

Kulinarisk set inkluderer et ophold på Egelund Slot de valg, køkkenet træffer – det gælder både sammensætningen af menuer, valget af råvarer, vin etc.

Ærlig mad

Jens Gotlieb
Køkken- og administrationschef

EGELUND SLOT © 2008

|

Hillerødvejen 92

|

3480 Fredensborg

|

Telefon: 48 400 800

|

mail@egelundslot.dk